Inburgeren

Om in te burgeren moet u Nederlands leren. En u moet leren hoe Nederlanders wonen en werken. Als u genoeg hebt geleerd, doet u inburgeringsexamen.
U krijgt 3 jaar de tijd om in te burgeren. Dit heet de inburgeringstermijn. Binnen deze termijn moet u het inburgeringsexamen halen.

U voldoet aan uw inburgeringsplicht als u slaagt voor het Staatsexamen Programma I , het Staatsexamen Programma IIof het Inburgeringsexamen. Als u op of na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig bent, moet u examen doen in Taal (Lezen, Schrijven, Luisteren en Spreken) en Kennis van de Nederlandse Samenleving ( Kennis van de Nederlandse Maatschappij en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt).

Inburgeren kost geld. U moet de cursus en het examen betalen. U kunt bij DUO geld lenen voor de cursus en het examen als u een traject volgt bij een taalschool met het keurmerk Blik op Werk. Dan betaalt DUO het geld voor de cursus en/of het examen. World Wide Dutch is in het bezit van het keurmerk Blik op Werk en werkt samen met DUO. Als u zich aanmeldt bij World Wide Dutch kunt u de cursus uit de lening betalen.

World Wide Dutch kan u helpen met het aanvragen van een lening bij DUO.

Ook als u niet inburgeringsplichtig bent en bijvoorbeeld wilt naturaliseren, kunt u zich inschrijven voor een taaltraining of Staatsexamentraject bij World Wide Dutch. Een diploma biedt u veel voordelen en vergroot uw kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Afhankelijk voor welk traject u slaagt, kunt u een opleiding volgen in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) of hoger beroepsonderwijs (HBO) OF u kunt zich inschrijven voor een studie aan één van de Nederlandse universiteiten (WO).


Maak vrijblijvend een afspraak

Hoe maak ik een afspraak?

Als u een afspraak wilt maken, kunt u ons mailen of bellen. We nodigen u uit voor een kennismakingsgesprek. We bespreken uw wensen en mogelijkheden. Na het eerste gesprek sturen we u een offerte met een voorstel voor een passend taaltraject. Het kennismakingsgesprek is gratis.

Als u zich besluit in te schrijven bij World Wide Dutch, maken we een tweede afspraak voor een intaketoets. Met de intaketoets bepalen we uw startniveau en uw leerbaarheid en maken we een schatting van uw uitstroomdoel. De intaketoets bieden wij gratis aan als u besluit bij ons een training te volgen.

Welk traject kies ik?

Afhankelijk van uw opleidingsniveau en de manier waarop u leert, kunt u kiezen voor een traject Staatsexamen Programma I, Staatsexamen Programma II of Inburgeringsexamen . Wij geven cursussen aan nieuwkomers, maar ook aan gevorderden.

De uitslag van de intaketoets helpt u bij het maken van de juiste keuze. Maar ook tijdens de cursus kunt u van koers veranderen. Samen met uw docent beoordeelt u uw vorderingen. World Wide Dutch neemt tijdens het traject toetsen af om te zien of u goed op weg bent.

Hoe lang duurt een traject?

Het is moeilijk te zeggen hoe lang u bezig bent met een taaltraject of inburgeringscursus. Dat hangt af van uw inzet en motivatie, hoe snel u leert, uw aanwezigheid tijdens de cursus en of u uw huiswerk maakt. Natuurlijk is uw startniveau ook belangrijk. Als u gevorderd bent, zal u traject korter zijn.

Een traject is opgebouwd in modules van drie maanden. Hoeveel uur les u krijgt per module hangt af van de grootte van de groep.

Hoeveel kost een cursus?

U schrijft zich in bij World Wide Dutch voor een traject tot en met het examen. WorldWideDutch stuurt u een factuur per kwartaal. De kosten van de cursus hangen af van het aantal cursisten in de groep en hoeveel uur les u per module krijgt. Om goed te kunnen leren, bestaat een groep uit maximaal 12 personen. Zo kan de docent aan iedere cursist persoonlijke aandacht schenken.

Een traject in een groep van 8-12 personen kost € 1.250,- per kwartaal (drie maanden), inclusief het lesmateriaal en de toetsen. Per week krijgt u drie keer les. Elke les duurt 2,5 uur. World Wide Dutch vraagt het examen voor u aan. Het examen moet u apart betalen.

Waar is de cursus?

World Wide Dutch geeft cursussen in Rotterdam en omgeving op verschillende locaties. Informeert u bij ons of er een cursus gegeven wordt bij u in de buurt.

Wilt u een taaltraining volgen elders in Nederland? Neemt u dan contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Delen