Over ons

World Wide Dutch is een klein en modern taalbureau dat is opgericht in 2015 door Esthel Krans. Wij streven ernaar taalopleidingen aan te bieden die aansluiten bij de persoonlijke vraag van onze klanten. We gebruiken moderne leermiddelen en actieve werkvormen. Ieder mens heeft een persoonlijke leerstijl die bepaalt hoe hij omgaat met leerstof en leeractiviteiten. Het is de kunst van een trainer de leerstijl van de cursist te begrijpen en de leerstof aan te bieden op een manier zodat de cursist er iets mee kan. Alleen dan leidt een opleiding tot het gewenste resultaat.

Esthel Krans

Esthel heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd en haar eerstegraads lesbevoegdheid behaald aan de Universiteit Leiden. Daarnaast heeft ze aan de Radboud Universiteit in Nijmegen een post-doctorale opleiding gevolgd tot docent Nederlands als tweede taal (NT2). Esthel heeft verder verschillende korte opleidingen gevolgd en is sinds 2015 ook gecertificeerd Begeleider Ori├źntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (Universiteit van Amsterdam).

Esthel heeft veel ervaring in zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. Ze heeft ruim 15 jaar gewerkt als docent Nederlands (NT1) in het voortgezet onderwijs. Met name de begeleiding van eindexamenkandidaten havo en vwo heeft haar altijd veel plezier en energie gegeven. De laatste jaren werkt Esthel als taaltrainer Nederlands (NT2). Ze geeft cursussen aan volwassenen, maar doceert ook NT2 aan anderstalige kinderen in het basisonderwijs en het (internationaal) voortgezet onderwijs.

Esthel is haar loopbaan begonnen bij Uitgeverij ThiemeMeulenhoff als uitgever i.o. van educatief lesmateriaal. Later heeft ze naast haar docent-functie gewerkt bij BMC Advies | Public Spirit als adviseur werving & selectie in de publieke sector.

In 2015 is ze gestart met haar eigen taalinstituut om op die manier een persoonlijke invulling te kunnen geven aan het onderwijs van Nederlands aan anderstaligen. De combinatie van haar kennis van het onderwijs, de Nederlandse taal en haar ervaring als arbeidsmarkttoeleider zet ze in om mensen uit andere culturen en delen van de wereld te begeleiden met het vinden van een eigen plek in de Nederlandse samenleving.

Delen